. . .
04 Apr
04Apr

שנה חלפה מאז כינונה של מועצת העיר בית שמש, תקופה זו היא ההזדמנות של תושבי העיר הסתכל לאחור ולבחון את תפקודם ופעילותם של נבחרי הציבור, בפרויקט מיוחד של רשת "בית שמש חדשות", חברי מועצת העיר מסכמים את השנה החולפת - כך נראית השנה הראשונה של המועצה בעיניים של מי שמובילים את העיר מבפנים:

סגן ומ"מ ראש העיר איציק אלמליח, יו"ר סיעת ש"ס וממונה תיק החינוך:

מאז כניסתי לתפקיד ממונה חינוך ובס"ד בשיתוף פעולה עם ראש העיר פתחנו את שנת תשפה כסדרה ולכל תלמיד נמצא כסא וניתן מענה 

באגף קיים שיתוף פעולה מלא בין המחלקות וזה בא לידי ביטוי שלכל פניה יש מענה, הצלחנו בס"ד לקיים כנס מנהלים ראשון מסוגו לחינוך הרשמי ולחינוך במוסדות הפטור והמוכשר בכדי לתת כלים מעשיים למנהלים גם מקצועית וגם פדגוגית.

אני כאן בכדי לתת מענים למוסדות ולתלמידים ושאיפתי היא להביא לעיר כמה שיותר כיתות לימוד ולהכיר בצורך שהעיר שלנו הולכת גדלה ומתפתחת.

סגן ראש העיר חנוך דרנגר, יו"ר סיעת אגודת ישראל וממונה תיק שיפור פני העיר והמתנ"סים: 

סור מרע, עשה טוב ומהפכה בשירות לפרט -

במסגרת האחריות שהוטלה עלי בחלוקת התפקידים העירוניים יש לי את הזכות לשמש הן בחלק של "סור מרע" - ניקיון העיר ושיפור פני העיר והן בחלק של "עשה טוב" במסגרת מהפכת התרבות אותה מובילה רשת המתנ"סים בראשותי. 

באגף שפ"ע, אנו מובילים בימים אלו, לאחר חשיבה ארוכה ומעמיקה של מספר חודשים יחד עם כל הצוות הבכיר של העירייה את 'המודל הרובעי', חלוקת העיר לאזורים עם אחריות של מנהל רובע וצוותות תחתיו על מנת לשפר את חזות העיר ואת השירות לתושב.

במסגרת המתנ"סים, בנינו יחד עם המנכ"ל וכל חברי ההנהלה את המטה הארגוני, מונו סמנכ"לים ומתווספים פרויקטים גדולים ומשמעותיים על מנת לתת יותר יותר לתושבי העיר.

אני גאה במיוחד במהפכה שאני יחד עם חברי לסיעה מובילים בשירות לפרט. טיפול באלפי פניות ציבור בכלל הנושאים העירוניים ומתן עזרה ומענה לכלל הציבור בעיר בכל דבר ועניין. חרטנו על דגלנו את הסיסמא "באנו לעבוד" ואנו פועלים למימושה בכל עת.

חבר מועצת העיר שלום אדרי, יו"ר סיעת הליכוד וממונה העיר הוותיקה:

במסגרת עבודתו בהתנדבות כחבר מועצת העיר, עסוק יומיום בפניות ציבור וקבלת קהל במתן סיוע שוטף לתושבי העיר מכלל המגזרים, משתתף פעיל בוועדות העירייה.

עשרות מיליוני שקלים מצויים בתקציב יעודי של 'חדש מול ישן' והתחדשות עירונית, שהוקצו לשיפוץ ותשתיות, אולם העבודות בפועל לא מתקיימות מאז פרוץ המלחמה בגלל מחסור בעובדים. התוכניות לביצוע תוכננו והוכנו מבעוד מועד ומחכות לאישור וגיוס עובדים.

במהלך השנה סייע אדרי ביחד עם ראש העיר לקיים מפגשים מקצועיים עם שרים מהליכוד לקידום העיר בתחומי אחריותם מול הצרכים המתבקשים.

אדרי מציין כי יש שיתוף פעולה פורה עם רה"ע שמוליק גרינברג והדרג המקצועי ומודה לשאול פוקס, ממונה הפרוייקטים - "בשיתוף פעולה ביחד עם חבריי לסיעה משה שטרית וצבי ווליצקי אנו מקדמים פרויקטים עירוניים בתחומי האחריות שלנו ובעיקר מסייעים לתושבי העיר בפניות ובקשות לסיוע, כולי תקווה כי המצב הנוכחי ישתנה ונוכל להתחיל תנופה וביצוע של כלל התוכניות בהקדם".

חבר מועצת העיר דודי גוזלן, יו"ר סיעת בית שמש מאוחדת ויו"ר האופוזיציה:

הבחירות האחרונות יצרו מציאות פוליטית לא פשוטה. אנו כחלק מהאופוזיציה מהווים רק 4 חברים מתוך 25 חברי מועצה ויכולת התמרון שלנו ובטח העשייה היא די מוגבלת.

אני וחברי לסיעה ישראל בוגלה ותמי זוסמן עומדים בעיקר על המשמר ומוודאים שהתהליכים קורים בצורה מבוקרת תוך שמירה על האינטרסים של הציבור.

אני באופן אישי, משמש כיו"ר ועדת ביקורת ונמצא בקשר רציף וישיר עם מבקר העירייה. אני משמש כדירקטור בחברה הכלכלית ומכהן כחבר במספר ועדות חשובות, ועדה למינוי בכירים, ועדת משנה לבנייה ועוד.

אני משתדל להביא מנסיוני ויכולותיי בכל מקום שאני נמצא מתוך ראיית טובת הציבור.

כמי שנולד וגדל כאן בעיר אני מבין את הצורך לייצר כאן מציאות שתאפשר לרבים בציבור הכללי, שראו בהחירות האחרונות כיצד העיר משנה את פניה ונמצאים בבולבול וחששות רבים לעתידה של העיר, להמשיך לחיות כאן. אנו פועלים ככל יכולתנו בכדי שהעיר הזו תמשיך לייצר ולספק לתושביה, תרבות, ספורט, חינוך ומקומות בילוי.

שתהיה נקייה ומסודרת ובעיקר מאפשרת מרחבי מחייה לכלל הציבורים.

המשנה לראש העיר מוטי לייטנר, יו"ר סיעת דרך וממונה תיק הביטחון:

בשנה החולפת נכנסנו, חברי לסיעת "דרך" יונה קאופמן ואני למועצת העיר מטעם הקהילות הכלל חרדיות לאחר שחתמנו על הסכם שותפות פעילה עם ראש העיר שמואל גרינברג.

היתה זו שנה לא קלה לעיר בית שמש, שנה בה נפלו קדושים נוספים מעירנו ומדינת ישראל היתה ועודנה בלחימה קשה מול מבקשנו רעתנו, אך עדיין, בשנה זו באמצעות שיתוף פעולה עם שאר חברי מועצת העיר מכל הסיעות בהובלת ראש העיר פעלנו לקדם פרויקטים רבים ובכך הבאנו בשורה של ממש לתושבי העיר בשלל תחומים.

קיבלנו אחריות על תיקים מרכזיים וחשובים כמו ביטחון, ספורט חרדי, בריאות, קליטת עלייה, מוקד עירוני, תרבות חרדית, קהילות צעירות וגם קרן שמש. באמצעות תחומי אחריות אלו הצלחנו לממש חלקים רבים מחזוננו ומהמצע שהצגנו לתושבי העיר.

בראש ובראשונה, קהלים רבים שמעולם לא זכו לייצוג הולם במערכת הפוליטית והתאחדו תחת זהות אחת ברורה של רשימה כלל-חרדית, מוצאים בנו כתובת אותנטית ומקבלים סיוע ומענה לצרכי הקהילות וגם במגוון צרכי הפרט.

בנוסף אנחנו מסייעים ומלווים עשרות מוסדות חינוך ממגוון רחב של זרמים, הרואים בנו נציגות אמיתית ואותנטית וטבעית. ליווינו אותם עד לקבלת מענה יעיל ואפקטיבי מול הגורמים העירוניים.

נוסף על כך תחומים שבעבר לא זכו להתייחסות מספקת, כגון ספורט חרדי, יוזמות בתחום בריאות, תרבות ואיכות חיים מקודמים על ידנו במרץ, ובכך אנו מביאים לידי ביטוי את החשיבות שאנו מייחסים לאיכות חייו של הפרט החרדי, לצד שמירה על ערכי הקדושה.

אני מביט בסיפוק על כברת הדרך שצעדנו ומביט קדימה על הדרך בהם נצעד בשנים הקרובות תוך שמירה על יושר, אחריות ואמונה, ובעיקר בהוכחה שהמשותף רב על הנפרד, ומבלי להתמקד באחוז הבודד שגורם מחלוקות והפרדה בין הקהלים השונים בעיר.

סגן ראש העיר ישראל סילברסטין (דגל תורה), ממונה תיק הגיל הרך:

כנציג ותיק בעירייה, המשרת את הציבור זו הקדנציה השלישית, אני גאה להציג בפניכם את סיכום פעילותי בשנה החולפת. שנה זו התאפיינה בשילוב בין תפקידים חדשים לצד המשך אחריות בתחומים מוכרים מהקדנציה הקודמת.

ראשית, ברצוני להביע תודה והערכה לראש העיר, שותף אמיתי לדרך, המעורב ברמת הפרטים בכל הפעילויות ותומך בקידום היוזמות השונות. כמו כן ברצוני להודות לצוות העירוני המקצועי.

הגיל הרך - עם פתיחת השנה, ניצבנו בפני אתגר משמעותי של מחסור חמור במסגרות לגיל הרך בעיר. פעלנו נמרצות בכמה מישורים: סיוע למנהלי מעונות בפתיחת מסגרות חדשות והרחבת המסגרות הקיימות, הגדלת מספר המשפחתונים ברחבי העיר, פעילות מול מחלקות הרישוי הממשלתיים. כמו כן פעלנו בגיל הרך, פיתוח והרחבת פעילויות תרבות לגיל הרך בתקופות החופשים, ייזום סדנאות מקצועיות למטפלות פרטיות לקידום יכולותיהן המקצועיות.

תוכנית 360 לנוער בסיכון - למרות האתגר של תקציב ממשלתי קבוע שלא גדל כמעט עשור, הצלחנו להרחיב משמעותית את הפעילות באמצעות: יצירת שיתופי פעולה פוריים עם רשת המתנ"סים, הקשיבה וגופים נוספים, השקת פיילוט חדשני במוסדות קולטי עלייה למתן עזרה וסיוע בלימודי גמרא, קיום סדנאות הורים מוצלחות ברחבי העיר, בהן השתתפו מאות תושבים מכלל המגזרים והקהילות וכל זאת להמשך הפעילות בתוכניות הרבות.

זהירות בדרכים - חרף העובדה שטרם נקלט מנהל/ת ייעודי/ת לתחום, קידמנו מגוון פעילויות: אירועי הסברה במתנ"סים, פארקים ותלמודי תורה, רכישת ציוד חדש למשמרות זה"ב, הפקת פרסומים מותאמים למועדי השנה.

הרשות לביטחון קהילתי - למרות מגבלות תקציביות, הרשות הצליחה לפעול בהיקף נרחב: פעילויות מגוונות לילדים ונוער ברחבי העיר, הפעלת סיירות הורים ומחצלות בלילות, תוכניות בבתי הספר בשיתוף גורמי רווחה, חינוך ומשטרה.

קידום צעירים חרדים - השנה זכו מאות בנות סמינר למלגות לימודים במסגרות המשך - מהלך שהקל משמעותית על העול הכלכלי של משפחותיהן.

רפורמות מבניות וכוח אדם - אחד האתגרים המרכזיים שאנחנו עדיין בתהליך איתו זה בתחום כח אדם. קידום שקיפות מיטבית בתנאי העובדים, הבטחת זכויות העובדים בהתאם לוותק ותפקידים.

תמיכה בקהילה הליטאית - פעלנו למציאת פתרונות מותאמים עבור: מוסדות החינוך של הציבור הליטאי, מענה לצרכי בתי הכנסת של הקהילה.

מדיניות דלת פתוחה - ממשיכים במסורת הדלת הפתוחה, עם: טיפול באלפי פניות אישיות, שיחות טלפון, מיילים והודעות, פעילות מול המערכת העירונית לפתרון בעיות פרטניות, יוזמה להבאת הרב גולדנטל באופן קבוע לעיר לסיוע בהתמודדות עם הבירוקרטיה הממשלתית ולהבטחת זכויות התושבים.

שנה זו הייתה רק תחילתה של קדנציה פורייה ואני מתחייב להמשיך לפעול במרץ למען תושבי העיר, לשיפור איכות החיים וקידום המענים לצרכים המגוונים של כלל הקהילות.

המשנה לראש העיר שלמה ברילנט (דגל התורה), ממונה תיק הרווחה:

מינהל הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית בית שמש, פועל ללא הרף למען רווחת תושבי העיר, והציג השנה שורת יוזמות משמעותיות בשירות הציבור. במהלך השנה האחרונה, הושלמו והושקו פרויקטים רבים ומגוונים שנועדו לשפר את איכות החיים ולתמוך במגוון קהלים בעיר.

בין הפרויקטים המרכזיים שהוקמו השנה: מינוי נציגי קופות צדקה לקשר עם מנהל הרווחה והשירותים החברתיים, הקמת מרכז אור לבנות הסמינרים, הקמת מיתר לנוער חרדי, הקמת 4 מסגרות נוחם בעיר, תוספת משאבים והגדלת המרכז למיצוי זכויות, הקמת פרויקט למינעת נפילות לאזרחים ותיקים, הקמת מרכז חכם טיפולים לילדים בסיכון, מרכז הורים ילדים, בשלבי התחלת בניה של שלוחה חדשה של מנהל הרווחה בשכונת ברמה ה', בשלבי התחלת בניה מעון יום שיקומי ברמה ד'3, השלב ההתחלתי של בניית מרכז רב שירותי לאנשים עם צרכים מיוחדים ד'3, הגדלת מרכז תעסוקה רשותי, הצטרפות לתכנית בטחון תזונתי למגוון משפחות בעיר.

בנוסף, במהלך השנה הושקו פרויקטים רבים נוספים שנועדו לשפר את איכות החיים של התושבים, והם חלק ממאמץ מתמשך לספק פתרונות ייחודיים ואפקטיביים לכלל אוכלוסיות העיר.

המשנה לראש העיר וממונה הרווחה, שלמה ברילנט, ציין כי השנה הייתה פורייה במיוחד עבור המינהל, וכי הוא ימשיך לפעול להרחבת השירותים והפרויקטים בעיר, כדי להבטיח את רווחת כל התושבים

בהזדמנות זו, ראוי להגיד להודות לראש המינהל גב' גילה רונן ולצוות העובדים המסור במנהל הרווחה, שפועלים במסירות, מחויבות ובתחושת שליחות, ועושים עבודה מקצועית ברמה הפרטנית, משפחתית וקהילתית.

חבר מועצת העיר אברהם נחמן פרנקל (שלומי אמונים), ממונה התחבורה והחברה הכלכלית:

עם תחילת הקנדציה ולמשך מס' חודשים ביצע הרב פרנקל עבודת שטח סזיפית במפגשים שקיים בכל שכונות העיר שבוע אחר שבוע, לפגוש את התושבים נוסעי התחבורה הציבורית, ולשמוע מהם על האתגרים הגדולים שאיתם הם מתמודדים יום יום בנסיעות.

וכן תיבת פניות הציבור לתחבורה עם אלפי בקשות שהגיעו ללשכה וקיבלו מענה כשבמקביל החלו פגישות עם משרד התחבורה ועבודה עם האחראים על התחבורה הציבורית בעיר לשיפור, למענה ופתרונות לבעיות.

בעקבות העבודה הקשה אושרו באופן חריג תוך כדי שנת מלחמה קווים חדשים ותגבורים. ועם תחילת השנה הנוכחית החלו פעימות נוספות משמעותיות של תגבור וקווים חדשים והמון בשורות למען תושבי בית שמש הנוסעים בתחבורה הציבורית העירונית והבין עירונית.

כשעדיין האתגרים רבים כשהעיר מתפתחת בקצב מסחרר שאין לו אח ורע בשום עיר בארץ ועדיין הרב פרנקל עם יד על הדופק כל הזמן בניסיון לעזור ולסייע, ולתת את המענה גם בשכונות החדשות המתאכלסות.

תכניות רבות וחדשניות נמצאות כבר על השולחן לשינוי אמיתי של מפת התחבורה בבית שמש, חלקם כבר מאושרות. והרב פרנקל יחד עם הצוות המקצועי של העירייה ומשרד התחבורה עמלים לייעל ולמטב ולקדם את התכניות למען תבורה טובה יותר, מהירה יותר ויעילה יותר.

במקביל בתפקידו כממונה החברה הכלכלית פעל הרב פרנקל רבות לתת את המענה לצרכים הגדולים של מבני הציבור והחינוך, כשבתחילת השנה נבנו עשרות כיתות לימוד עבור מוסדות החינוך בכל שכונות העיר, פיתוח תשתיות ובינוי למען הדור הבא - ילדי בית שמש.

חבר מועצת העיר ישעי ויסמן (שלומי אמונים), יו"ר ועדת המשנה להקצאות וממונה תיק נכסים, פיתוח כלכלי ותעסוקה:

מהפכת ההקצאות - השנה הייתה שנת בשורה בתחום ההקצאות בעיר. יחד עם ראש העיר שמוליק גרינברג, הובלנו שורה ארוכה של הקצאות ברחבי העיר, לאחר שנתיים בהן התהליכים היו מעוכבים. בשיתוף הגורמים הקואליציוניים, קידמנו מהלכים משמעותיים לטובת כלל הקהילות בעיר.

חידוש אגף נכסים - במהלך השנה מונה מנהל אגף מצטיין שיוביל את בניית האגף מחדש. התחלנו בתהליך מיפוי מקיף של נכסי העיר, ולאחר שנה של הנחת תשתיות איתנות, נתחיל בקרוב ביישום התוכניות לטובת העיר.

פיתוח כלכלי - בשורה משמעותית נוספת היא הקמת מנהלת אזורי תעשייה בעיר. המנהלת תהיה אחראית על המנוע הכלכלי של העיר - אזורי התעשייה, ואנו צופים כי בשנה הקרובה, בעזרת השם, יהיו ניכרות תוצאות העבודה המאומצת שהושקעה בשנה הראשונה.

קידום התעסוקה - השנה נוספו לעיר מקומות עבודה רבים וחדשים, ויצרנו שיתופי פעולה מגוונים עם מעסיקים גדולים וקטנים לטובת התעסוקה בעיר. כמו כן, התקבלו החלטות אסטרטגיות חשובות בכל הקשור לתעסוקה בעיר.

אני מבקש להודות לראש העיר ולשותפיי, חברי הנהלת העיר, על שיתוף הפעולה הפורה בשנה החולפת, לטובת כלל תושבי העיר.

לסיום, תודתי נתונה גם לצוותים המקצועיים בכל המחלקות והאגפים על שנה פורייה והצעדת העיר קדימה בכל פרמטר אפשרי.

חבר מועצת העיר מאיר שכטר (אגודת ישראל), יו"ר ועדת הכספים וממונה תאגיד מי שמש:

בשנה החולפת זכיתי להיכנס לתפקידי כממונה תאגיד ‘מי שמש’ בעיר, מיד עם כניסתי היה לי ברור שהמשימה המרכזית שלי היא להנגיש עוד יותר את פעילות התאגיד לתושבים, ולשדרג את השירות והזמינות לציבור.

במסגרת זו, לקחתי על עצמי בשנה האחרונה ללוות מקרוב כל פרויקט תשתיות גדול של ‘מי שמש’ בעיר. יצרתי סטנדרט ברור של הסברה והנגשת המידע לתושבים עוד לפני תחילת העבודות בשטח. כך, למשל, בפרויקט הענק בשיפולי כביש 10 לשדרוג מערך הביוב העירוני, קיימתי פגישות מקדימות עם נציגי השכונות, עדכנו מראש את התושבים בתהליך העבודה הצפוי, ודאגתי ללוות את הפרויקט בשטח במטרה למנוע אי-נעימות ולצמצם ככל האפשר את ההפרעה לחיי התושבים.

בתפקידי כיו”ר ועדת הכספים בעירייה, הובלתי השנה יחד עם ראש העיר בניית תקציב שנתי מאוזן בסך של למעלה מ-1.1 מיליארד שקלים, המשקף את המחויבות שלנו לצמיחה מושכלת לצד אחריות פיסקלית. בניית התקציב לוותה בדיונים מעמיקים ויסודיים עם הגורמים המקצועיים, במטרה להגדיל את המשאבים בהתאם לצרכים המתפתחים של העיר, לצד יישום תכנית התייעלות מקיפה. התקציב החדש שאושר, יאפשר בעז”ה את המשך הפיתוח העירוני, תוך שמירה על איזון תקציבי ויציבות כלכלית ארוכת טווח.

בנוסף לכך, במהלך השנה האחרונה טיפלתי יחד עם חבריי לסיעה באלפי פניות פרט, תוך קביעת סטנדרט חדש של סדר וארגון בטיפול בפניות הציבור בבית שמש, על מנת לתת מענה הולם, ראוי ומדויק לכל תושב שפונה אלינו. אני מקווה להמשיך בעז”ה בשנה הקרובה לפעול באותה רוח של עשייה, צמיחה ושירות למען כל תושבי העיר.

חבר מועצת העיר אהרון כהן (ש"ס), ממונה תיק מורשת המזרח:

פרויקט "בני עלייה" שע"י איגוד בני הישיבות בית שמש אשר הוקם על ידי הרב אהרון כהן, מאגד למעלה מאלף בני ישיבות קטנות וגדולות, ומקיים פעילויות מגוונות לטובת בני הישיבות בעיר כמו סדרי ליל שבת, פעילויות במוצ"ש, ישיבות בין הזמנים, ערבי גיבוש, סדרי הכנה לישיבות, טיולים, הופעות וקומזיצים ועוד, המטרה לחבר ולחזק את בני הישיבות. הרב כהן מציין כי הארגון ימשיך לפעול לטובת בני הישיבות בעיר, וכי הוא מתכנן להרחיב את פעילותו בשנה הבאה.

כמו כן, מקדם האגף פרויקט חונכים בשיתוף עם הישיבות, שמטרתו לחזק את הבחורים ולמנוע נשירה.

בנוסף, אגף מורשת מן המזרח המוחזק אף הוא בידי הרב כהן, מוביל פעילות ענפה לחיזוק וביסוס קהילות הקודש בבית שמש. האגף מסכם שנה של סיוע לגבאים, חלוקות לבתי הכנסת בחגים שבתות שירה ועוד.

בנוסף, האגף מקיים מופעי שירה ותרבות לנשים ולנערות, ואף אירועי תרבות לילדים וילדות. כמו"כ, האגף הקים רשת מתמידים בשתו"פ עם ארגון "בני חיל" כ-14 מוקדים מרכזיים של מתמידים לילדים, בהם משתתפים אלפי ילדים מדי ערב לשינון וחזרה על חומר הלימוד במתכונת חוויתית. 

הרב כהן מציין כי בשנה האחרונה נעשתה עבודה רבה למען הציבור וכי העשייה תמשיך ואף תוגבר בשנה הבאה. האגף מתכנן פרויקטים נוספים לחיזוק קהילות הקודש בעיר.

חבר מועצת העיר צבי ווליצקי (הליכוד), ממונה תיק התיירות, חוץ ואיכות הסביבה:

קדנציה זו מהווה המשך לפעילות שהתחלנו בה בקדנציה הקודמת.

תיירות - המשך פיתוח התשתית התיירותית של העיר,אירועי תיירות בתלים, פיתוח אתרים ואטרקציות בעיר, עדכון מפת התיירות העירונית, הכנת אתר אינטרנט המציג את הפעילות התיירותית בבית שמש, קידום בניית בתי מלון ומימוש תוכנית האב לתיירות (בעקבות שינויים של השנים האחרונות).

איכות סביבה - הכנת תוכנית חינוכית פרסומית למחזור וחיי קיימות המיועדים לעזור לנו לחסוך כספים רבים הקשורים בהטמנת פסולת, תכנון מרכזי מחזור שכונתיים (קבלנו תקציב מהמשרד לאיכות הסביבה רק לאחרונה של כ2.5 מיליון ₪), הטמעת חינוך סביבתי בכלל בתי הספר בעיר.

קשרי חוץ - אנו מקדמים פרוייקט "קשר רבני" בין רבנים מקומיים לרבני קהילות בדרום אפריקה וממכישים את קשרינו עם כל הערים התאומות. 

במקביל אני ממשיך לייצג את בית שמש ברשות הניקוז, ומשמש כחבר וועדת משנה לתכנון ובניה.

חבר מועצת העיר קלמן היימן (דגל התורה), ממונה תיק ח"ן חרדי:

השנה הראשונה היתה מאתגרת ומלאת עשיה, חרטתי על דגלי להניף את התרבות התורנית בעיר, להביא לציבור תרבות מותאמת וברמה גבוהה ואיכותית. יחד עם זאת אני משקיע את מירב זמני ומרצי לסייע לקהילות ובתי הכנסת בשיתוף פעולה הדוק עם גבאי הקהילות בהיקף רחב של נושאים העומדים על הפרק, הן בשכונות החדשות והן בותיקות יותר. בנוסף לכך אני זמין ונותן מענה לתושבים במגוון גדול של אתגרים מול האגפים השונים בעירייה.

בתחום התרבות חל שינוי של ממש, ובעידודו של ראש העיר השנה האחרונה היתה מלאת פעילויות ומיזמים בתוך הקהילה ומחוצה לה. מופעי תרבות גדולים בחגים ובחופשת הקיץ (אירועי הכנה ליל הסדר, שמחת חג, מעמד הכנה לשבועות, מופעי קיץ ענקיים, שמחות בית השואבה, אירוע לבני הישיבות בחנוכה ועוד) שהיו מוקד התעניינות גובר בקרב הצעירים, פעילות מותאמת לגיל הרך ולילדי תלמודי התורה בעיר, פעילות קיץ מגוונת לכלל הגילאים, פעילות קהילתית ומענה לבני ישיבות בתוך היכלי הישיבות.  

הפעילות שאני מאמין בה היא כזו שרואה את התושב על כל ההיבטים שלו, בקהילה ובמוסדות החינוך, בימי שגרה ובימי חופשה, בחגים ובימות החול ולכן התרבות שהובלתי באגף חן חרדי מגוונת ופונה לכלל הגילאים.

את מיטב כוחי ומרצי אני משקיע בפניות ציבור מכל הגוונים והנושאים ומשתדל לתת מענה יעיל, מהיר, מקצועי ובגובה העינים. חשוב לי שהתושב בקצה שפונה אלי ירגיש שיש לו אוזן קשבת ומישהו שידאג לסייע לו.

עם סיום השנה הראשונה אנו עם הפנים לעתיד ובס"ד כבר בהקדם יתפרסמו תכניות גדולות בתחום התרבות ובנושאים נוספים שיסייעו להנגיש את השירות לתושב באופן המיטבי ביותר.

חבר מועצת העיר אבי ארנטרוי (דגל התורה), ממונה תיק פרויקטים קהילתיים:

אמנם טרם השלמתי שנה מלאה בתפקידי כחבר מועצת העיר, אך תחושת העשייה – הן בפרט והן בכלל – מרגישה כמו תקופה ארוכה בהרבה. עוד לפני כניסתי למועצה, הייתי פעיל ציבור עם ניסיון רב הן בירושלים והן בבית שמש, לצד עיסוקי כאיש עסקים. את כל הידע, הניסיון והעשייה שהיו ברשותי הבאתי עימי לתפקיד החדש.

במהלך השנה האחרונה, זכיתי להכיר לעומק את העיר בית שמש - שכונותיה, קהילותיה המגוונות והאוכלוסיות השונות המרכיבות אותה. מדובר בעיר מדהימה ביופייה ובייחודיותה, אך לצד זאת היא גם עיר מורכבת, והגיוון שבה מזכיר לי מעט את גבעת צרפתית, שם שירתתי במנהל קהילתי בתקופה שבה השכונה חוותה שינויים משמעותיים.

אני רואה בשליחותי במועצת העיר מחויבות לשני תחומים שלובים זה בזה - פיתוח העיר בגשמיות לצד קידום ענייני הרוחניות. תמיד אזכור שאני שליחם של רבני דגל התורה ושל מצביעי דגל התורה, שנתנו לי את הזכות, אך גם את כובד האחריות, לפעול למען קידום התורה והקדושה בעיר.

יחד עם זאת, איני רואה בקידום הרוחניות שום פגיעה בגשמיות - להיפך. עיר שמתנהלת בצורה נכונה ויעילה בגשמיות, עם תשתיות טובות יותר, חינוך איכותי, רמת חיים גבוהה ושירותים עירוניים ברמה גבוהה - היא עיר שבה ניתן לקדם את הרוחניות בצורה טובה יותר. כאשר הקהילה מקבלת את כל צרכיה, ניתן לפתח את עולם התורה, להקים יותר ישיבות, כוללים ומוסדות, ולחזק את הרבצת התורה בקרב כל המגזרים בעיר.

מעבר לעשייה הרחבה בתחומי הקהילה והחינוך, אני רואה את תפקידי בראש ובראשונה ככתובת לכל תושב ותושבת. מאות פניות הגיעו אליי בשנה האחרונה במגוון תחומים: ארנונה, חינוך מיוחד, סמינרים, חניה, תברואה, היטל השבחה ועוד. אני רואה זכות גדולה בכך שאנשים יודעים שיש להם למי לפנות - להיות אוזן קשבת ולסייע ככל שניתן.

הצהרתי לא פעם ולא פעמיים כי החזון שלי ברור - מהרגע שנכנסתי לעירייה ועד היום שבו אסיים את תפקידי, המטרה שלי היא שבית שמש תהיה מקום טוב יותר לתושביה. ברור לי שלא תמיד אצליח, ולעיתים יהיו מכשולים בדרך, אך דבר אחד אני יכול להבטיח - אעשה ככל שביכולתי ואמשיך לפעול במלוא הכוח למען העיר, למען תושביה ולמען חיזוק עולם התורה שבה.

חבר מועצת העיר עדן בן שטרית (ש"ס), ממונה תיק מנהלות קהילתיות:

על קצה המזלג את העשיה בשנה החולפת, שנה מאתגרת עם המון תפילה ועשייה כאחד ברוך ה' זכיתי ופעלתי לפתוח מספר מדרשיות לנשים ולנוער בעיר, והבאתי לא מעט הרצאות עם טובי המרצים בארץ ובעולם בנושאים חשובים כמו זוגיות, שלום בית וחינוך ילדים. כל זאת, במטרה לחזק את תושבי העיר ולספק להם כלים פרקטיים להתמודד עם אתגרי היום-יום.

העבודה המשותפת שלי עם כל המגזרים בעיר, ובין מסורתיים לחרדים, יצרה שיח מכבד ומפרה שסייע להעצים את הקהילתיות בעיר.

הקב"ה זיכה אותי גם כתושב העיר בית שמש ובן להורים שבאו וגרו במסירות נפש במעברות בבית שמש, להקים את העיר המיוחדת הזאת 

להיות מחובר לוותיקי העיר להתייעץ ולייעץ איך בית שמש הוותיקה תמשיך לשמר את האחדות שבה.

אני רוצה להודות לראש העיר שמוליק גרינברג, על האמון שהוא נתן בי ועל שיתוף הפעולה הפורה בינינו, העבודה המשותפת עם ראש העיר היא מקור לעשייה משמעותית ולטובת תושבי העיר ואני שמח להיות חלק מהצוות המוביל את העיר קדימה ביחד עם חבריי לסיעה בראשם ידיד נפשי היקר סגן ראש העיר יצחק אלמליח שעושה רבות ונצורות למען תושבי בית שמש בכל תחום ועניין, לח"מ ר' אהרון כהן ולח"מ ר' שמואל חזן שפועלים בידידות ועשיה גדולה למען תושבי העיר וכן לכל חבריי במועצה בקואליציה ובאופוזיציה, שלילות וימים דואגים בכל תחום אפשרי איך לשפר ואיך לשנות למען תושבי העיר היקרים והכל ברוחב לב ונתינה אין סופית, כל זה לא היה נעשה ללא הצוות התפעולי עובדי העירייה המיוחדים שנמצאים שם בכל ארוע ובכל תוכנית, בצורה הטובה ביותר, ישר כוח.

מעבר לפעילויות הרוחניות, אני דואג גם למען תושבי העיר בכל הקשור להנגישות מול המוסדות השונים, העירייה ומשרדי הממשלה. חשוב לי שכל תושב בעיר ידע שיש לו למי לפנות לקבלת עזרה – ואני כאן כדי להנגיש את השירותים, להסביר על הזכויות שמגיעות לכם ולמנוע בירוקרטיה מיותרת.

אני רואה את עבודתי כזיכוי הרבים, כי כל פעולה שמביאה תועלת לעיר ולטובת התושבים, היא עוד צעד לעבר קידום רוחני, חברתי וכלכלי של העיר. חשוב לי להדגיש – אני כאן בשבילכם, ולא רק לפני הבחירות. כל דבר שאתם צריכים, אל תהססו לפנות אליי. אני זמין לעזור בכל עת.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.